Een kop koffie drinken met... Sander van der Kuip!

Financieel adviseur, Univé Oost

"Door corona is digitaal hypotheekadvies steeds meer ingeburgerd"

Waar onze hypotheekadviseurs tot vorig jaar nog alle klanten op kantoor ontvingen, werden adviesgesprekken in 2020 noodgedwongen via de laptop of tablet gevoerd. Door corona móesten we wel overstappen op digitaal hypotheekadvies. Videobellen was voor sommige klanten in het begin wel even wennen. Maar bleek vooral ook effectief. De huizenverkoop was booming business, woningbezitters maakten plannen voor verbouwingen; er was geen tijd om stil te zitten. Sander van der Kuip, Hypotheekadviseur bij Univé Oost, kijkt terug op een leerzame tijd.

Kleine wijziging? Even videobellen! “Vorig jaar stonden onze klanten nog sceptisch tegenover videobellen, maar zeker 25% wil nu niets anders meer. Het scheelt tijd en is vooral bij kleine wijzigingen effectief. Zo heb ik gisteren nog een klant online gesproken die een extra storting op zijn bankspaarhypotheek wilde doen. Iets waar altijd veel vraag naar is tegen het einde van het jaar. Ook heb ik een andere klant online geadviseerd over de uitkering van zijn lijfrente als aanvulling op zijn pensioen. En laatst had ik een videocall met klanten die plots een woning op het oog hadden en wilden weten of een bod kon. Er is steeds meer behoefte aan digitale afspraken. Jong of oud, daar is geen peil op te trekken. Of iemand open staat voor digitaal advies hangt voornamelijk af van het vraagstuk dat men heeft.”

"Het leuke aan mijn werk als hypotheekadviseur is dat ik mensen kan helpen bij een belangrijke stap in hun leven"

Sander van der Kuip

Nieuw huis of verbouwing? Maak een afspraak “Koopt iemand voor het eerst een huis of is er sprake van een verbouwing of verhuizing? Dan adviseer ik om fysiek langs te komen. Ook voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Zo’n gesprek is namelijk vaak wat persoonlijker. Maar als de klant de voorkeur geeft aan videobellen, dan doen we dat uiteraard. Met zes kantoren in de Achterhoek en Twente is er altijd wel een hypotheekadviseur van Univé Oost in de buurt. In oktober starten we 1x per maand met speeddates op onze locaties in Doetinchem, Groenlo, Enschede, Markelo, De Lutte en Ootmarsum. Een laagdrempelige en snelle manier om je te oriënteren op de hypotheekmarkt en inzicht te krijgen in je mogelijkheden.”

Geen geheimen voor elkaar “Het leuke aan mijn werk als hypotheekadviseur is dat ik mensen kan helpen bij een belangrijke stap in hun leven. Je komt veel te weten over iemands privé-situatie. Over waarom ze bepaalde keuzes maken en wat hun toekomstdroom is. De meeste klanten zijn heel open. Dat is fijn, want hoe meer ik van hun weet, des te beter ik ze kan adviseren. Ik stel mezelf ook altijd open op. Dat ik in januari vader ben geworden en dat ik twee linkerhanden heb is dan ook geen geheim. Voor de verbouwing van hun huis hoeven ze mij dus niet te vragen!”

Ben je op zoek naar de beste hypotheek voor jouw droomhuis?