Een kop koffie drinken met... Elin Pouwels!

Senior Adviseur Klantcontactcentrum & Ambassadeur van het nieuwe cyberproduct

“Vermoeden van cybercrime? Bel met Univé Cyberhulp, de nieuwe cyberhelpdesk van onze leden”

Een nep e-mail van de bank, een gehackte computer of een whatsapp-bericht waarin om een bankoverschrijving wordt gevraagd; ieder jaar worden 2 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime. Als coöperatie willen we onze leden helpen bij het voorkomen, beperken en verzekeren hiervan. Om die reden is dit jaar Univé Cyberhulp, een cyberhelpdesk voor onze leden, in het leven geroepen. Een dienst die we het eerste jaar gratis beschikbaar stellen voor onze leden met een (lopende) schade- of brandverzekering. Heb je een aansprakelijkheidsverzekering Particulier of Zakelijk, een inboedel- en/of inventarisverzekering? Dan krijg je naast toegang tot Univé Cyberhulp standaard een aanvullende dekking voor de financiële gevolgen van schade door cybercriminaliteit.

Herken jij cybercriminaliteit? Elin Pouwels, Senior Adviseur Klantcontactcentrum Univé Oost, ambassadeur van het nieuwe cyberproduct, vertelt: ”Met deze cyberhelpdesk zijn we uniek in Nederland en onderscheiden we ons als coöperatie. We zien het als een plicht om onze leden te helpen. Want mensen herkennen cybercriminaliteit soms gewoonweg niet of weten niet hoe ze hiermee om moeten gaan. De gevolgen zijn vaak groot. En die kunnen we beperken door mensen meer bewust te maken. Wij bieden onze leden gratis hulp, door advies te geven en de inzet van de cyberhelpdesk. Bijvoorbeeld over hoe je een PC of webshop beter kunt beveiligen en waar je op moeten letten als je online aankopen doen. Twijfel je? Bel de cyberhelpdesk dan direct. Deze is 24/7 bereikbaar, want voorkomen is altijd beter dan genezen!”

"Mensen herkennen cybercrimininaliteit soms gewoonweg niet of weten niet hoe ze hiermee om moeten gaan"

Elin Pouwels

Gehackt. En dan? “Veel mensen denken: cybercrime overkomt me niet. Maar hackers zijn tegenwoordig erg slim. Ze verzinnen allerlei trucs om je te misleiden. Juist op die momenten dat je het helemaal niet verwacht. Ze reageren bijvoorbeeld via whatsapp op jouw Marktplaats-advertentie of sturen je een e-mail uit naam van een bank met de vraag of je je geld wilt overzetten naar een andere rekening. Klik niet op zo’n link, want voor je het weet ben je gehackt én ben je je geld of belangrijke data kwijt. Met het nieuwe cyberproduct van Univé is schade door cybercrime voor particulieren met een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering gedekt tot € 2.000,- en voor bedrijven met een inventaris- of aansprakelijkheidsverzekering gedekt tot € 10.000,-. Denk bijvoorbeeld aan kosten die ontstaan door het herstellen van data en verwijderen van kwaadaardige software.”

Let op!Univé Cyberhulp helpt je op afstand om jouw pc, mobiele telefoon of tablet te herstellen. Je hoeft dus niet langs te komen. Eén tip: zet je computer, tablet of smartphone niet uit als je schade hebt door cybercriminaliteit. Hiermee wis je namelijk belangrijke digitale sporen. Ook goed om te weten: heb je losgeld of bitcoins betaald óf is er sprake van roekeloos gedrag, bijvoorbeeld doordat je bent ingegaan op een betaalverzoek van fraudeurs? Dan wordt dit niet gedekt door je inboedelverzekering."

Samen sterk “Als ambassadeur van het nieuwe Cyber product, ben ik op de hoogte van alle mogelijke cybercrime scenario’s en kunnen klanten en collega’s van Univé Oost bij mij terecht als ze vragen hebben. Het cyberproduct is standaard toegevoegd aan het verzekeringspakket. Zo hopen we samen cybercriminaliteit te voorkomen en beperken en kunnen we de verzekeringspremies laag houden. Heb je vragen? Bel Univé Cyberhulp op 0592 74 22 22. We helpen je graag!”

Meer informatie over het Cyberproduct van Univé