10 tips

Gezonder barbecueën

Gaat de barbecue in jouw tuin ook weer vaker aan nu de temperaturen oplopen? De meeste mensen associëren barbecueën niet direct met gezond eten. Maar wist je dat dit wel kan? Wij geven je tips om gezonder te barbecueën deze zomer.

Gezond en gevarrieerd

10 tips voor barbecuen

Niets is heerlijker dan een mals stukje vis of vlees zelf te braden in de tuin of op het balkon. Hoe creatief ben jij met het (voor)bereiden van deze buitenmaaltijd? Zorg je voor variatie op het menu of houd je het simpel bij een speklapje of hamburger? De meeste mensen associëren barbecueën niet direct met gezond eten. Vooral als er veel lekkere sauzen aan te pas komen. Maar wist je dat het wel gezond kan? Het is maar net welke keuzes je maakt. Wij geven je graag een aantal tips om gezond te barbecueën deze zomer.

Tips: Wil je deze zomer op gewicht blijven en toch genieten van de BBQ? Houd dan deze tips in je achterhoofd: 1. Kies in plaats van worstjes of hamburgers voor vers en onbewerkt vlees 2. Marineer het vlees zelf met verse kruiden en specerijen 3. Vervang een aantal stukken vlees door geroosterde groenten 4. Vermijd maïs als je wilt afvallen 5. Maak een goed gevulde, gezonde salade als bijgerecht 6. Vervang kant-en-klare sauzen door eigen gemaakte knoflooksaus of citroenmayonaise 7. Laat stokbrood met kruidenboter achterwege en pof een zoete aardappel

8. Maak zalmspiesjes in plaats van vleesspiezen 9. Verwen jezelf en je gasten met watermeloen als toetje 10. Drink water met munt bij de BBQ in plaats van alcoholische dranken

Recept: zalmspies Zoek je een heerlijk, makkelijk en gezond recept voor op de barbecue? Klik dan hier. Deze zalmspies is extra lekker als je het combineert met groenten. Je krijgt dan niet alleen gezonde omega 3-vetzuren binnen, maar ook vezels, gezonde koolhydraten en vitamines. Ze zien er bovendien heel kleurrijk uit.

Jouw barbecue goed verzekerd Tegenwoordig is er veel keuze in zowel kolen-, gas- als elektrische barbecues. Prijzen variëren van €50,- tot €1.500,-. Heb jij een behoorlijk bedrag geïnvesteerd in zo’n super stoer, robuust exemplaar? Dan wil je vast ook dat deze goed verzekerd is. Veel mensen weten echter niet dat een BBQ niet onder tuinmeubilair valt en daardoor dus ook niet onder de standaard woonverzekering. Bij schade door brand, storm, neerslag of bij diefstal vergoedt alleen een buitenshuisdekking de waarde van jouw BBQ. Wellicht goed om daarom je verzekeringen nog even te checken?

Fijne zomer!

Lees ook onze 10 tips over veilig barbecueën!