Interview Melinda Velnaar |Particulier Adviseur Verzekeringen & Bankzaken bij Univé Oost.

"Het persoonlijke contact met mensen is zo waardevol"

Sinds 1 juni vorig jaar opende Univé Oost haar deuren in De Lutte en Ootmarsum. Onder het genot van een kop koffie vertelt collega Melinda enthousiast over haar leuke, afwisselende baan.

Intervieuw Melinda Velnaar

Kop koffie drinken met...

Sinds 1 juni vorig jaar opende Univé Oost haar deuren in De Lutte en Ootmarsum. Om precies te zijn: in hetzelfde pand als waar RegioBank gevestigd is. Onze leden in deze regio vinden hier alles onder één dak. Melinda Velnaar, Particulier Adviseur Verzekeringen & Bankzaken: “De samenwerking van Univé Oost met RegioBank op deze twee locaties is een win-winsituatie. De drempel om binnen te lopen voor het regelen van je bankzaken is laag. Door het persoonlijke contact met mensen kunnen wij hen nog beter adviseren, ook qua verzekeringen.” Onder het genot van een kop koffie vertelt Melinda enthousiast over haar leuke, afwisselende baan.

"Mensen weten vaak niet eens welke verzekeringen ze allemaal hebben afgesloten, laat staan wat de mogelijkheden zijn. Ik help hen graag bij geven van inzicht, zodat zij voor zichzelf de beste keuze kunnen maken." - Melinda Velnaar

Kies wat bij je past “Mensen lopen hier vooral binnen voor hulp bij hun alledaagse bankzaken. Geld storten of opnemen, rekeningen openen of het overboeken van geldbedragen. Vaak maak ik ook even een praatje. Over het weer of hoe het met hen gaat. Hoe langer je hier werkt, des te beter je de mensen leert kennen. Dat vind ik het leukste aan mijn werk. En zo hoor ik ook nog eens wat. Bijvoorbeeld wanneer iemand gaat samenwonen of gaat scheiden, een nieuwe auto op het oog heeft of een schenking wil doen aan de kinderen. Allemaal situaties waarbij het verstandig is om je bank- en verzekeringszaken weer eens onder de loep te nemen. Wanneer partners bijvoorbeeld gaan samenwonen en ieder apart verzekerd zijn, kunnen wij hen samen op één polis zetten waardoor ze maandelijks besparen op hun verzekeringen. Heb je een auto in bezit en rijd je tijdelijk minder kilometers omdat je veel thuis werkt? Dan kan de premie omlaag. Mensen weten vaak niet eens welke verzekeringen ze allemaal hebben afgesloten, laat staan wat de mogelijkheden zijn. Ik help hen graag met het geven van inzicht, zodat zij voor zichzelf de beste keuze kunnen maken. Samen kunnen we financiële risico’s beperken door vooruit te kijken. En besparen door slim te kiezen.”

Voordeel voor iedereen “Geen dag is hier hetzelfde. Deze ene keer loopt iemand binnen omdat hij zijn bankpas is kwijtgeraakt en die helpen we dan direct. De andere keer zit ik met iemand om tafel die zijn spaargeld wil spreiden vanwege de negatieve rente op spaargeld. Ook op fiscaal gebied zijn er veel voordelen te behalen. Als je maar weet wat belastingtechnisch de beste keuze is. Belastingvrij schenken aan kinderen bij leven is bijvoorbeeld financieel interessanter dan datzelfde bedrag erven. Wanneer je het met mensen over hun toekomst hebt, willen ze de zaken vaak goed geregeld hebben. Velen laten dan ook een testament opmaken, zodat alles op papier staat wanneer zij komen te overlijden. Wat soms vergeten wordt, is dat er in je leven ook onverwachte gebeurtenissen kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld wanneer iemand dement wordt of door een ongeval in coma raakt. Als je dan ineens niet meer in staat bent om je bank- en verzekeringszaken te regelen, kom je vaak bedrogen uit. Door een levenstestament op te laten maken kun je o.a. vastleggen wie jouw financiën en verzekeringen mag behartigen. Ons advies is heel breed. We vinden het belangrijk dat mensen bewust zijn van wat er kan gebeuren. En dat ze weten waar ze aan toe zijn. Loop gerust eens binnen als je meer wilt weten of een specifieke vraag hebt over bankzaken of verzekeringen!”

Neem contact met ons op voor vragen en peroonlijk advies!