Voorwoord

Nu de zomer voorbij is en de verwarming langzaam aan gaat, trekken we weer massaal naar binnen en maken we het gezellig in huis. Openhaard aan, kaarsen op tafel en een warm kopje thee erbij; de ultieme herfstsfeer, hoe fijn is dat!

De herfst is ook een tijd om even stil te staan bij een aantal dingen thuis. Is je huis wel goed geïsoleerd, loop je geen onnodig brandgevaar en zijn de deuren wel goed afgesloten nu het eerder donker wordt? In dit ledenmagazine lees je niet alleen onze tips om inbraak en brandschade te voorkomen en te beperken maar ook het verhaal van een klant die onverwachts met waterschade te maken kreeg.

Denk je wel eens aan verbouwen of verduurzamen van je woning? Lees dan de financiële tips van onze hypotheekadviseur Kim ten Brake. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Dat laatste geldt ook voor onze zakelijke klant, agrariër Kars Visser uit Zelhem. Hij plaatste meer dan 1.000 zonnepanelen op de daken van zijn ligboxenstallen en verhuurt daar een deel van zodat het zowel financieel aantrekkelijk is als dat hij hiermee een bijdrage levert aan een beter milieu.

Ook agrariër Jan Scholten Linde uit Hezingen komt aan het woord. Hij zet zich in voor eerlijke melkprijzen en hoopt dat hij samen met boeren en consumenten uit Twente en de Achterhoek zijn idealen kan verwezenlijken in de vorm van een app waarmee je op maat gemaakte zuivel bij lokale boeren kunt bestellen.

Kortom: genoeg interessante onderwerpen en tips voor thuis. Pak een kop koffie of thee erbij en laat je inspireren door de verhalen in dit magazine. Fijne herfst!

Gebruik je overwaarde voor verbouwing of verduurzaming!

10 Tips voor het voorkomen van brandschade

Dubbel rendement met zonnepanelen