Veilig online ondernemen

Wat kan jouw bedrijf doen tegen cybercrime?

Cybercriminaliteit komt meer voor dan je denkt. Maar liefst 60% van alle ondernemers in Nederland kreeg er de afgelopen 5 jaar mee te maken. Benieuwd hoe jij veilig kunt ondernemen? Bekijk ons online Cyber Event terug!

Veilig online ondernemen

De impact van zakelijke cybercrime kan gigantisch zijn. Als hackers toegang hebben tot jouw systemen kunnen ze bijvoorbeeld op jouw bedrijfsnaam leningen en uitkeringen aanvragen of je zakelijke creditcard plunderen. Ligt jouw financiële administratie op straat? Dan kun je verwikkeld raken in lange procedures. Evenals wanneer jouw klant- en personeelsgegevens gehackt worden, waarbij je hoge boetes voor identiteitsfraude kunt verwachten. Wat denk je van de emotionele gevolgen? Klanten die kwaad zijn omdat de webshop eruit ligt. Personeel dat gefrustreerd is doordat alle documenten verdwenen zijn. En niet te vergeten: de reputatie van je bedrijf die naar een dieptepunt zakt als de media hier oren naar krijgt. Cybercriminaliteit komt meer voor dan je denkt. Maar liefst 60% van alle ondernemers in Nederland kreeg er de afgelopen 5 jaar mee te maken. Univé helpt bedrijven graag om dit soort situaties te voorkomen en de schade te beperken. Onze tips lees je hieronder.

Tips om cybercrime te beperken Je kunt jouw bedrijf helaas nooit helemaal beschermen tegen cybercrime, maar je kunt wel maatregelen nemen om het risico op cybercriminaliteit zoveel mogelijk te beperken. Enkele voorbeelden: 1. Inventariseer binnen jouw bedrijf welke onderdelen kwetsbaar zijn voor cyberdreigingen. 2. Kies veilige instellingen voor je apparatuur, software en netwerkverbindingen. 3. Check of apparaten en software up-to-date zijn en voer updates uit als dat niet zo is. 4. Maak dagelijks back-ups van je bestanden, dat kan je een hoop ellende besparen. 5. Bepaal per medewerker tot welke systemen en data hij/zij toegang heeft. 6. Gebruik een antivirusprogramma en stimuleer medewerkers om een veilig wachtwoord te kiezen. 7. Gebruik je gezond verstand als je een verdachte mail binnenkrijgt. Laat je voorlichten De gratis Cyberheldesk van Univé helpt je graag op weg om jouw bedrijf digitaal veiliger te maken. Onze cyberhulp is 24/7 telefonisch te bereiken, niet alleen voor preventief advies maar ook voor het direct oplossen van computerproblemen. Wil je je uitgebreid laten voorlichten? Bekijk dan het online Cyber Event van Univé Oost nog eens terug. Hierin word je door de ogen van meerdere ervaringsdeskundigen meegenomen in de wereld van cybercriminaliteit. Ben je benieuwd naar hoe groot het risico is op een cyberincident binnen jouw bedrijf? Doe dan de online cyberscan voor het midden- en kleinbedrijf. We blijven erbij: laat je goed voorlichten, want dan beperk je de schade van cybercriminaliteit en kunnen we premie voor jouw bedrijfsaansprakelijkheids- of roerende zaken verzekering laag houden. Een win-win situatie dus!

Univé helpt jou veilig online ondernemen!