Tips om de winter goed door te komen

Weg met die winterdip!

Uit onderzoek blijkt dat een derde van alle Nederlanders wel eens last heeft van een winterdip of zelfs een winterdepressie. Herken je dit? Lees dan onze tips om de winter goed door te komen.

Winterdip. Herken je dit?

Kruip jij het liefst op de bank onder een dekentje? Als het buiten grauw en grijs is, stemt jouw humeur zich dan daarop af? Een winterdip is heel normaal in deze tijd van het jaar. Uit onderzoek blijkt dat zelfs een derde van alle Nederlanders wel eens last heeft van een winterdip of zelfs een winterdepressie. Herken je dit? Lees dan onze tips om de winter goed door te komen.

Lichaamsbeweging Bewegen is gezond en dus belangrijk om je goed te voelen. Daag jezelf uit tijdens de donkere dagen. Een half uurtje per dag wandelen, de fiets pakken in plaats van de auto, de trap in plaats van de lift of een kleine workout tijdens lunchtijd; bouw nieuwe routines in zodat je het ook vol blijft houden. Samen bewegen maakt het ook nog eens leuker, dus vraag een vriend of vriendin om mee te doen. In beweging blijven verkleint de kans op ziektes, zoals diabetes, overgewicht, hart- en vaatziekten en psychische problemen. Van de bank afkomen is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar óók voor je geest.

Omdenken Alweer je autoruiten krabben? Geen tijd om leuke kerstcadeaus te shoppen? Weer een kilo zwaarder geworden? Het maakt je niet gelukkiger om alleen maar in problemen te denken. Wie goed is in omdenken, creëert een positieve mindset. Hierdoor ervaar je minder stress in je leven en meer energie. En dat is nu precies wat je nodig hebt om mentaal fit te blijven. Wist je dat mindfullnesstrainingen (tot € 350,- per jaar) en andere psychosociale zorg (tot € 200,- per jaar) bij Univé vergoed worden wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten? Maak dus gebruik van je preventiebudget om je weer lekker in je vel te voelen. Energie uit voeding Nu je ’s avonds vaker thuis bent, is de verleiding van die zak chips moeilijk te weerstaan. Ongezond eten kan tijdelijk te humeur opvrolijken, maar is op de lange termijn slecht voor je gezondheid. Heb je geen energie maar toch zin in iets lekkers? Doe dan eens een eetwissel. Vervang chips voor ongezouten noten, kaasstengels voor komkommers en cola voor water. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar!

Lees ook: "Veilig de weg op in de winter"