Interview Henk Martens

"Doordat ik Allrisk was verzekerd, heb ik geen financiële zorgen na mijn auto-ongeluk"

In 2021 werd voor Henk Martens een nachtmerrie werkelijkheid. Zijn Fiat Panda botste achterop een auto met aanhanger waar bovenop een trailer met zeilboot was bevestigd. De 'klap' kan hij zich niet herinneren...

Auto-ongeluk: het kan iedereen overkomen!

Henk Martens

Op zaterdagochtend 6 november 2021 werd voor Henk Martens uit Westervoort een nachtmerrie werkelijkheid. Terwijl hij als onderhoudsmonteur op weg was om zijn vroege dienst te starten, gebeurde het in een fractie van een seconde: zijn Fiat Panda botste achterop een andere auto. Om precies te zijn, op een auto met aanhanger waar bovenop een trailer met zeilboot was bevestigd. De ‘klap’ kan hij zich niet herinneren. Wel dat hij zijn ogen open deed en zijn voorhoofd voelde branden. De dissel van de trailer had zich een gat door zijn voorruit én 4 cm door zijn voorhoofd geboord. Het had niet veel gescheeld of de heer Martens had het niet meer na kunnen vertellen. Nu, ruim vier maanden na het auto-ongeluk, deelt hij zijn verhaal. Niet alleen omdat hij blij is dat hij het overleefd heeft, maar ook om andere automobilisten bewust te maken van de impact van zo’n gebeurtenis.

Emotionele rollercoaster Henk: “Ik herinner me dat ik na het auto-ongeluk nog zelf de auto uit ben gestapt, niet beseffende hoe erg ik er op dat moment aan toe was. Dat de auto helemaal in elkaar zat, deed me niks. Altijd was ik Allrisk verzekerd geweest mét inzittendenverzekering, dus daar hoefde ik me geen zorgen over te maken. Ook al zou ik zelf schuld zijn aan het ongeluk. Ik dacht wel direct aan mijn vrouw. Dat er twee politieagenten bij haar aan de deur zouden komen en zij daarvan zou schrikken. Terwijl ik in de ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd, ontfermden anderen zich over mijn familie. Mijn zoon belde naar Univé om de schade te melden en mijn vrouw werd keurig naar het ziekenhuis gebracht waar ik op dat moment geopereerd werd. Terwijl de schedelsplinters uit mijn voorhoofd werden gehaald en stalen platen erin geschroefd werden, draaide alles op de achtergrond gewoon door: het opmaken van de schade, het onderzoek naar de schuldige, de financiële tegemoetkoming en het inschakelen van de arbodienst.

“Doordat ik Allrisk was verzekerd en een inzittendenverzekering bij Univé Oost had afgesloten, heb ik nu geen financiële zorgen." - Henk Martens

Pas later kwamen de vragen. Hoe heb ik over het hoofd kunnen zien dat mijn voorganger remde? Heb ik iets verkeerds gedaan? Ik lig er nog weleens wakker van in bed. Gelukkig niet van de geldzorgen, want mijn autoverzekering had ik goed geregeld.” Gelukkig goed verzekerd “Niet alleen de dagwaarde van de auto werd binnen twee weken naar mijn bankrekening overgemaakt, maar ook een onkostenvergoeding. Doordat ik Allrisk was verzekerd en een inzittendenverzekering bij Univé Oost had afgesloten, heb ik nu geen financiële zorgen. Of ik nu schuldig wordt bevonden of niet, met een inzittendenverzekering is alle werkelijk geleden schade verzekerd tot een bedrag van maar liefst 1 miljoen euro. Je hoeft dus ook geen jarenlange procedures te voeren, want Univé regelt alles voor je. Ze stuurden zelfs een bloemetje met een kaartje om me beterschap te wensen en belden regelmatig om te vragen hoe het met me ging. De nazorg van Univé Oost heeft me positief verrast. Je hoeft werkelijk nergens achteraan, zodat je optimaal aan je herstel kunt werken. Ik werk nu vijf halve dagen per week en in samenspraak met de Arboarts gaan we mijn werkuren langzaam opvoeren. In het begin had ik veel hoofdpijn, nu ben ik nog snel moe. Over vier jaar bereik ik mijn pensioengerechtigde leeftijd. Mocht het zo zijn dat ik tot die tijd voor een deel arbeidsongeschikt blijf, dan vult Univé mijn inkomen aan tot 100%. Maar ik houd van mijn werk dus doe mijn uiterste best om weer fulltime aan de slag te gaan. De verwachting is dat ik zo’n twee jaar nodig heb om volledig te herstellen. Het lijkt allemaal goed af te lopen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Hopelijk draagt mijn verhaal bij aan een passende autoverzekering voor iedereen.”

Met een goed gevoel de weg op? Sluit gemakkelijk en snel de Univé autoverzekering af!