Jette Pasman, Particulier Adviseur

Bouwen, verbouwen of verhuizen? Check je rechtsbijstandverzekering!

Nu de lente zich aandient, begint het bij veel mensen weer te kriebelen. Toch die verbouwing realiseren of uren op Funda zoeken naar jouw ideale huis? Leuk om mee bezig te zijn natuurlijk, maar besef je ook dat aan bouwen, verbouwen of verhuizen altijd risico’s kleven.

Bouwen, verbouwen of verhuizen? Check je rechtsbijstandverzekering!

Jette Pasman

Het gebeurt nog wel eens dat er een conflict ontstaat met de aannemer, dat werklui schade veroorzaken in jouw huis of erger nog: dat je een huis hebt aangekocht met verborgen gebreken. Daar zit niemand op te wachten. Met een rechtsbijstandverzekering van Univé bieden wij je hulp in dit soort situaties. Zo kun jij je onbezorgd bezig houden met alle leuke dingen die op de planning staan! Wees er op tijd bij Jette Pasman, Particulier Adviseur bij Univé Oost: “Vaak is het moment dat je het nieuwe huis betrekt ook het moment dat je je verzekeringen onder de loep neemt. Maar let daarbij op. Want als je dan pas jouw rechtsbijstandverzekering aanpast of afsluit, kunnen we niet helpen bij problemen die zijn ontstaan tijdens de bouw. Heb je (nieuw)bouwplannen? Dan raad ik aan om voordat je begint met je adviseur te overleggen welke verzekeringen voor jou interessant zijn.” Ook voor huurders Met de basisdekking Consument & Wonen bij een rechtsbijstandverzekering van Univé ben je verzekerd voor juridische hulp bij problemen over overeenkomsten en aankopen. Evenals conflicten die te maken hebben met bouwen, wonen of jouw woonomgeving. Wij bemiddelen tussen betrokken partijen en stellen formele brieven op. Ook kun je preventief jouw koopcontract laten toetsen bij aankoop van een woning. Heb je een huurwoning op het oog? Dan geldt dat uiteraard ook voor je huurcontract. Kies je voor een gezinsverzekering? Dan zijn je kinderen die in verband met studie ergens anders wonen gewoon meeverzekerd. Zo staan ook zij er niet alleen voor. 

Heb je (nieuw)bouwplannen? Dan raad ik aan om voordat je begint met je adviseur te overleggen welke verzekeringen voor jou interessant zijn.” - Jette Pasman

Tips bij verbouwing Met de torenhoge huizenprijzen van dit moment, kiezen veel mensen voor een verbouwing. Wil jij jouw dromen werkelijkheid maken? Dan geven wij je graag een paar tips: 1. Plan realistisch Door vooraf een plan te maken waarin niet alleen staat wie wat doet, wanneer iets moet gebeuren en hoeveel tijd daarvoor nodig is maar ook in welke volgorde iets moet gebeuren en welk budget daarvoor beschikbaar is, voorkom je een hoop teleurstellingen. 2. Overweeg je huis te verduurzamen Nu je toch aan het verbouwen gaat, kun je direct het energielabel van je huis verhogen. Bijvoorbeeld door het isoleren van muren, vloeren en daken, het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp. Door te verduurzamen bespaar je niet alleen op je energierekening maar lever je ook een positieve bijdrage aan het milieu. 3. Zorg voor voldoende financiële middelen Onderzoek welke mogelijkheden je hebt om extra financiële ruimte te creëren voor de verbouwing. Of zorg ervoor dat je voldoende spaargeld hebt om de verbouwing te kunnen realiseren. Houd altijd 10% hoger aan dan je budgettering. Je zal zien dat er altijd onverwachte kosten opduiken.

4. Schakel de juiste mensen in Heb je zelf twee linkerhanden? Schakel dan vakmensen in. Vraag altijd meerdere offertes aan zodat je een eerlijke prijs betaalt. Vergeet ook niet de recensies en voorwaarden goed door te lezen. 5. Check al je verzekeringen Hoe leuk een verbouwing ook is, je loopt altijd risico’s. De schade die kan ontstaan kun je beter voorkomen dan genezen. Check daarom vooraf al je verzekeringen. Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor een totaal advies. Of regel het direct online. Veel succes en plezier!

Check al je verzekeringen vóórdat je jouw huis gaat bouwen of verbouwen!