Welke financiële mogelijkheden zijn er?

Het verduurzamen van je woning

Naast verzekeringen kun je bij ons ook terecht voor Hypotheken. Bijvoorbeeld als je jouw woning wilt verduurzamen. De mogelijkheden om bij te lenen voor verduurzaming van je woning is voor iedere persoonlijke situatie anders. Wij denken graag met je mee!

Het verbouwen en verduurzamen van je woning

Waarom je huis verduurzamen? Je huis verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Het is vaak een goede investering. Je energierekening daalt, en de woningwaarde stijgt. Het energiezuinig maken van je woning wordt steeds belangrijker als je je woning in de toekomst wilt verkopen of wanneer de energieprijzen stijgen. Bij energie besparende maatregelen kun je bijvoorbeeld denken aan vloerisolatie, zonnepanelen, HR+++ glas of een warmtepomp. Welke mogelijkheden zijn er? Vaak kun je gebruik maken van de overwaarde van je woning. Maar mocht je nog niet zo veel overwaarde hebben op je woning en je wilt toch verduurzamen, dan zijn er extra mogelijkheden.

  • Er is namelijk een verruimde mogelijkheid om tot maximaal 106% van de waarde van je woning te lenen voor energiebesparende voorzieningen. Stel je hebt een woning van 400.000 ton. Dan kun je 24.000 gebruiken voor het verduurzamen van je woning.
  • Tevens is er de mogelijkheid om meer te lenen op basis van je inkomsten. Afhankelijk van de maatregelen die je gaat treffen kan dit variëren van minimaal € 9.000,- tot maximaal € 25.000,-.
  • Wil je gaan verduurzamen en weet je nog niet precies wat je wilt gaan doen? Dan is er het Energiebespaarbudget. Dit is een bedrag tot maximaal € 9.000,- dat je kunt lenen om diverse energiebesparende maatregelen te treffen in je woning. Je kunt dit bedrag gedurende een periode van 2 jaren gebruiken, een soort van bouwdepot dus.

Ontvang een persoonlijk advies De mogelijkheden om bij te lenen voor verduurzaming van je huis zijn voor iedere persoonlijke situatie anders. Wij denken graag met je mee en bekijken samen wat voor jou haalbaar en verstandig is. Het aangaan van een extra lening brengt uiteraard extra lasten met zich mee, maar dat compenseer je wellicht door te besparen op je energiekosten. We kijken naar de mogelijkheden, maar brengen ook de risico’s in beeld zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt maken.

Plan een hypotheekgesprek of ontdek meer over hypotheken op onze website.