Een kop koffie drinken met... Ingrid Visscher!

Particulier adviseur, Univé Oost

“Het is goed om ieder jaar even stil te staan bij je zorgverzekering”

In december kijkt iedereen altijd even terug op het afgelopen jaar. We halen mooie herinnering op of sluiten een minder leuke periode af. Het is een moment van stilstaan en bezinning. Van stoppen en opnieuw beginnen. Wat ging goed, wat kan beter? En vooral: wat wil ik in het nieuwe jaar? “Het is goed om ook ieder jaar even stil te staan bij je zorgverzekering. Dat vergeten mensen nog wel eens. Natuurlijk kun je niet altijd voorspellen hoeveel zorg je nodig hebt. Maar soms kan ik mensen goede tips geven voor een pakket dat beter bij hun leeftijd, leefstijl of behoeftes past,” aldus Ingrid Visscher, Particulier Adviseur bij Univé Oost.

Zoveel mensen, zoveel wensen Ingrid vervolgt: “Als het gaat over de zorgverzekering zijn mensen over het algemeen wel op zoek naar zekerheid, maar willen ze er niet de hoofdprijs voor betalen. Om hen goed te kunnen adviseren, is het belangrijk dat ik iets meer van ze weet. Zijn ze fit, eten ze gezond, roken ze, verwachten ze een baby, zijn ze reislustig, hebben ze een beugel nodig of is er sprake van een (chronische) ziekte of aandoening? Als je jong en fit bent, heb je vaak voldoende dekking vanuit je basisverzekering en dan kun je je eigen risico maximaal instellen. Hiermee kun je je premie tot € 20,- per maand verlagen. Maar ben je reislustig en ga je vaak op vakantie naar verre bestemmingen? Dan is een aanvullende verzekering, die je vaccinaties en ziekenhuisbehandelingen in het buitenland vergoedt, wellicht interessanter voor jou. Mocht je onverhoopt toch op reis in een ziekenhuis belanden en je hebt geen aanvullende zorgverzekering? Dan kunnen de kosten oplopen tot wel € 10.000,-. En dat is heel zuur als je dat van je eigen rekening moet betalen.”

"Als het gaat over de zorgverzekering zijn mensen over het algemeen wel opzoek naar zekerheid, maar willen ze er niet de hoofdprijs voor betalen"

Ingrid Visscher

Bel of mail ons gerust “Onze adviseurs helpen je graag. Dus heb je een vraag of twijfel je over wat voor jou het beste is? Bel of mail ons gerust. Ik werk al 22 jaar voor Univé als Particulier Adviseur. Eerst in de buitendienst en nu vanuit de winkel. Het persoonlijke contact met onze leden vind ik het leukst. Je leert de mensen echt goed kennen. Heeft men onverwacht (extra) zorg nodig? Dan weten mensen niet altijd welke weg ze moeten bewandelen. Zo kwam er vorig jaar een mevrouw uit Enschede binnengelopen. Haar man, die heel ziek was door kanker, moest naar een ander ziekenhuis overgeplaatst worden maar daar was een wachtlijst. Hierdoor zou de operatie vertraging oplopen en dat was geen goed vooruitzicht. Doordat wij ervaring hebben met wachtlijstbemiddeling konden wij snel schakelen met de juiste persoon binnen Univé Zorg en werd er spoed gezet achter de overplaatsing. Bovendien hebben we deze mevrouw erop geattendeerd dat de gemaakte kosten voor vervoer via Univé Zorg vergoed worden. Deze mensen waren zo blij, dat we achteraf verrast werden met een heerlijk stuk gebak. Dat geeft zo veel voldoening!”

Gezondheidsrisico’s voorkomen en beperken “Vanaf 2021 kunnen leden van Univé met een aanvullende zorgverzekering Goed, Beter of Best ook gebruik maken van de gratis (online) leefstijlcheck. Na deze online check en enkele fysieke metingen via een toolbox thuis, krijgen zij een persoonlijk advies van een leefstijlcoach. Dit geeft hen concrete handvatten om gericht actie te ondernemen om eventuele gezondheidsrisico’s te voorkomen. Als coöperatie willen wij onze leden helpen risico’s te voorkomen en beperken, ook als het gaat om hun gezondheid. Wellicht is deze leefstijlcheck voor jou een goed begin van het nieuwe jaar dus!”

Univé heeft ook voor jou een passende Zorgverzekering!