"Univé Oost is een hele warme familie"

Gerda Ter Denge-Alards, voorzitter Ledenraad

Zet hier het geluid aan

Blog namens de Ledenraad

Beste leden,

Het Covid-19 virus houdt ons in zijn greep en houdt ons vooral ook thuis! Daar waar naast het gezinsleven tegenwoordig ook het werk plaats vindt, en waar onze sociale contacten tot een minimum zijn teruggebracht. Een bijzondere tijd waarin niets meer is wat het zou moeten zijn. Maar Dezedeze adventstijd is ook een tijd vol verwachting. Verwachting voor de kerstdagen en vol verwachting over wat het nieuwe jaar zal brengen. Plannen bijstellen Zo ook voor de Ledenraad, vergaderingen worden verschoven, omdat fysieke nabijheid met een grote groep niet verantwoord is, in de hoop dat we volgend jaar weer bij elkaar kunnen komen. Onze laatste vergadering van dit jaar zou in november zijn geweest, dus kan ik u niets melden, maar we hopen deze in de derde week van januari in te kunnen halen. Een tijd van hoop past in een tijd van verwachting. Het Univé Oost Fonds Toch hebben we de afgelopen periode zeker ook nog iets heel moois mogen doen. Jaarlijks komt een delegatie van vijf leden uit de Ledenraad bij elkaar om de aanvragen van het Univé Oost Fonds te beoordelen. Deze beoordelingscommissie had dit jaar de taak om maar liefst 260 aanvragen te beoordelen. De aanvragen bestaan uit een lokaal project of een goed doel met een maatschappelijke uitstraling dat een financiële bijdrage goed kan gebruiken. Het Univé Oost Fonds stelt jaarlijks €50.000 beschikbaar voor deze lokale projecten die in het jaar erop plaatsvinden of gerealiseerd worden.

Winnaars ontvangen een bedrag van minimaal €5.000 en maximaal €10.000. Alle maatschappelijke projecten en goede doelen mogen worden aangemeld. Of het nu gaat om de realisatie van een speel-, beweeg- of ontmoetingsplek, het aanschaffen van duurzame materialen die bijdragen aan het doel van uw vereniging of een innovatief project. De voorwaarden kunt u vinden op onze website.

De winnaars verrassen Op 2 en 3 december hebben we de winnaars verrast met een mooie cheque. Er waren dit jaar wel zeven winnaars. Zowel de aard van de projecten als de plaats was weer zeer divers. Ik nodig u graag uit om de video’s van de prijsuitreikingen te bekijken op onze website of te volgen via onze social media kanalen. Vanaf 14 december wordt er dagelijks een filmpje gepost. Deze vindt u terug op univeoost.nl. Voor volgend jaar zeg ik alvast tegen alle vrijwilligers betrokken bij of namens lokale projecten en andere goede-doelen-organisaties, let goed op deze uitgave voor de zomer van 2021, want dan kunt u weer een aanvraag doen. Tot slot wil ik u allen, namens de Ledenraad, hele fijne feestdagen en een goede gezondheid toewensen, pas goed op uzelf èn op uw naasten, Vrolijke Kerstdagen en een gelukkig 2021 Gerda ter Denge Voorzitter Ledenraad

Univé Oost zoekt nieuwe leden voor haar Ledenraad

Meer informatie over de Ledenraad