Het Univé Oost Fonds

Univé Oost is een lokaal betrokken verzekeraar in de regio Twente, Achterhoek en De Liemers. Wij doen meer dan alleen verzekeren. We staan dicht bij onze leden en leveren een actieve bijdrage aan de samenleving. Omdat onze leden mensen zijn die oog hebben voor elkaar investeren wij ook in maatschappelijke en lokale initiatieven via het Univé Oost Fonds die bijdragen aan een fijne veilige leefomgeving. De zekerheid van elkaar helpen, noemen we dat. Het Univé Oost stelt ieder jaar €50.000 beschikbaar voor maatschappelijke projecten en goede doelen in ons werkgebied. Ook dit jaar zijn er weer zeven winnende projecten uitgekozen door de selectiecommissie. Benieuwd wie die zeven winnaars zijn? Bekijk de video's of lees ons nieuwsitem!

Winnaar 1: Basisschool De Meeander - €9.554

Bij Basisschool de Meeander in Varsseveld gaan ze het schoolplein vergroenen en verduurzamen. Het wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud. Het doel van het project is om kinderen buiten meer te laten leren en bewegen. Met het gewonnen bedrag gaan ze een waterelement aanleggen. Op die manier kunnen kinderen op speelse manier meten, wegen en met water spelen.

Winnaar 2: PH Almelo - €10.696

Voetbalvereniging PH Almelo gaat het geld besteden aan Framevoetbal. Framevoetbal is een sport voor mensen met een loopbeperking. Met dit geld kunnen zij frames aanschaffen en zo Framevoetbal in Overijssel mogelijk maken.

Winnaar 3: Park de Blijke

In de gemeente Bronckhorst lig het mooie 'Cool Nature Park de bleijke'. Een park waar jong en oud elkaar ontmoeten voor een praatje, om te spelen of om van al het heerlijks te proeven uit de kruidentuin. Kinderen komen hier écht in aanmerking met de natuur. Ze kunnen heerlijk spelen in het zand, balanceren op de loopbruggen of ravotten op het ruige eiland. Er mist nog één belangrijk item. De trekpond! Samen actief bewegen van aanlegsteiger naar aanlegsteiger. Gelukkig kunnen ze met het gewonnen bedrag dit mooie initatief nu ook realiseren!

Winnaar 4: ZGT Hengelo

ZGT Hengelo heeft een moderne dagbehandeling waar patiënten uit heel Twente terecht kunnen voor oncologische behandelingen. Deze behandelingen worden uitgebreid met een Tuinkamer waar patiënten in een natuurlijke omgeving hun behandeling kunnen ondergaan. De natuur heeft een positieve invloed op het genezingsporces en levert een meerwaarde voor patiënten en naasten. Met het gewonnen bedrag gaat ZGT Hengelo buitenbehandelstoelen aanschaffen om de tuinkamer volledig te maken.

Winnaar 5: Raad van Beltrum

De Raad van Beltrum gaat met het gewonnen bedrag een ontmoetingsplek voor jong en oud opknappen. Een plek waar de buurtkinderen weer fijn kunnen spelen. Tevens een uitrustplek voor toeristen die via de knooppunten route langs deze ontmoetingsplek komen. De plek krijgt natuurlijke speelmaterialen en inrichting.

Winnaar 6: Seniorensoos Barchem, Zwiep en Nettelhorst

Seniorensoos Barchem, Zwiep en Nettelhorst organiseert maandelijks een leuke middag voor de senioren uit de omgeving. Zij willen graag alle ouderen, ook zij die een gehoorprobleem hebben, een onvergetelijke middag bezorgen. Om dit te kunnen realiseren is er een ringleiding nodig. Hierdoor kunnen ook slechthorende ouderen actief deelnemen aan het programma. Univé Oost ondersteunt dit mooie initiatief graag met een bijdrage!

Winnaar 7: Hendrik Hudson Groep

Hendrik Hudson Groep is een scoutingvereniging in Hengelo. Zij geven kinderen een unieke kans om zich te ontwikkelen en zetten kinderen in hun kracht door zichzelf te zijn zonder beperking van buitenaf. Met het gewonnen bedrag gaat de vereniging vier nieuwe tenten aanschaffen voor de jaarlijkse kampen.

Benieuwd naar wat wij nog meer doen in onze regio?