Win een dagje wellness voor 2 personen!

Nergens zin in? Zo overleef je een herfstdip.

Minder daglicht, regenachtig weer en weinig leuks op je agenda kunnen ervoor zorgen dat je even nergens zin in hebt. Waar is die energie gebleven? Waarom voel je je zo futloos en besluiteloos? Geen zorgen! Univé helpt jou de herfst door. Daarom stellen we een dagje wellness beschikbaar voor 2 personen. Doe mee!

Voorkom of beperk een herfstdip!

Win een dagje wellness voor 2 personen!

Een herfstdip is heel normaal in deze tijd van het jaar. Jij bent echt niet de enige die zich zo voelt.

Hoe dan? We kunnen de schuld geven aan het stofje melatonine, een slaaphormoon dat wordt aangemaakt zodra het donker wordt. Dat je je sneller moe voelt nu de dagen korter worden is dan ook simpel te verklaren. De één is hier gevoeliger voor dan de ander. Heb je er last van? Dan zul je toch echt zelf in actie moeten komen. 1. Praat erover Het is koud buiten, ik vind mijn werk niet meer leuk, waarom belt niemand mij, hoe kan het dat ik steeds zwaarder word, waarom gaan mijn fysieke klachten niet over? Als deze negatieve gedachten continu door je hoofd dwalen, dan word je daar niet vrolijker van. ‘Stop met piekeren’ is makkelijk gezegd, maar moeilijk als je het even niet meer zit zitten. Onze tip? Praat erover! Jouw partner of een goede vriend(in) kunnen je helpen omdenken. Bekijk je een situatie vanuit een ander perspectief? Grote kans dat je weer licht ziet in de tunnel!

2. Eet gezond Een gezonde geest in een gezond lichaam geeft energie. Is die energie bij jou ver te zoeken? Let dan extra goed op wat je eet. Die dikke chocoladereep is verleidelijk, maar wist je dat geraffineerde suikers in snoep, koekjes, frisdranken en gebak maar heel even voor een energieboost zorgen en je na een tijdje verder zullen uitputten? Dit geldt eveneens voor de cafeïne uit koffie en cola. Met gezonde voeding houd je je bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je minder trek en meer energie ervaart. Probeer eens dagelijks te beginnen met een ontbijt vol noten, fruit, pitten en zaden. Zet ook plantaardige zuivel, een ei, vette vis, een volkoren pasta en veel groenten dagelijks op je menu. Drink bovendien veel water, beperk alcoholconsumptie en ga op tijd naar bed. Een goede nachtrust doet vaak ook wonderen!

3. Ga naar buiten Zonlicht zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt en daar word je letterlijk blij van. Blijft dus vooral niet binnen zitten onder dat dekentje, maar ga naar buiten. Wandel naar een vriend of vriendin, ga boodschappen doen op de fiets of neem je fotocamera mee tijdens een herfstwandeling door het bos. Door met een doel de deur uit te gaan, maak je het jezelf makkelijker. Zeker weten dat je hier energie van krijgt!

4. Plan leuke dingen (Win een dagje wellness voor 2 personen!) Is jouw agenda nog vrij leeg? Plan leuke dingen die je samen met iemand kunt doen. Zo heb je een stok achter de deur en kom je vanzelf in actie. Uitgebreid koken voor je beste vrienden, een avondje naar het theater, een herfststukje maken of een dagje wellness; doe iets waar jij blij van wordt. Dan is die herfstdip zo voorbij. Wist je dat je bij Univé Oost een dagje wellness voor 2 personen kunt winnen?

Win een dagje wellness voor 2 personen!

Blijven jouw klachten toch aanhouden? Zoek dan professionele hulp. Heb je jouw zorgverzekering via Univé afgesloten? Kijk eens goed naar de mogelijkheden binnen jouw pakket. Een gesprek met een psycholoog of voedingsadvies van een diëtist wordt vergoed vanuit je basisverzekering, op basis van een doorverwijzing. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is er budget voor mindfullness bij burn-out klachten. Bekijk hier het totale vergoedingenoverzicht.

Win een dagje wellness voor 2 personen!